Κ. Μπογδάνος – Πατριωτικός Συνασπισμός: Δεν αναγνωρίζουμε το εθνικό πένθος (video)

15 Ιουνίου 2023

Ο υποψήφιος του Πατριωτικού Συνασπισμού Κωνσταντίνος Μπογδάνος φιλοξενήθηκε το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και σχετικά με την τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου, είπε τα εξής:

«Θλιβόμαστε βαθύτατα από την απώλεια τόσων ανθρώπων, υπό τέτοιες σοκαριστικές συνθήκες, εξοργιζόμαστε με τους εγκληματίες λαθροδιακινητές, τους σύγχρονους δουλεμπόρους, αλλά και με τις εγκληματικές ΜΚΟ που αποτελούν συνεργούς τους.
Συγχρόνως, όμως, και με τις πολιτικές που ουσιαστικά προσκαλούν αυτούς τους ανθρώπους στις ευρωπαϊκές χώρες και τους εκθέτουν στον κίνδυνο αυτών των συνθηκών. Συγχαίρουμε ταυτόχρονα την ελληνική πολιτεία, τους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας, που υπερέβαλαν για άλλη μια φορά εαυτόν και έδειξαν καρδιά και ψυχή στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.»

Για το τριήμερο εθνικό πένθος είπε: «Δεν αναγνωρίζουμε το εθνικό πένθος. Και δεν το αναγνωρίζουμε ως εθνικό, διότι πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα εκτός ελληνικής επικράτειας, σε διεθνή ύδατα και τα θύματα ήταν πολίτες τρίτων χωρών. Ως εκ τούτου, κάθε Έλληνας αισθάνεται οδύνη και αγανάκτηση, όμως το πένθος αυτό δεν είναι εθνικό πένθος. Εθνικό πένθος ήταν τα Τέμπη. Ο Πατριωτικός Συνασπισμός θα εξακολουθήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Η συγκέντρωσή μας στο Βελλίδειο την Παρασκευή στις 19:00 θα γίνει κανονικά.»

Ολοκληρώνοντας, σημείωσε πως: «Καλούμε το κράτος, αν πραγματικά θέλει να μην ξανασυμβούν τέτοια αποτρόπαια δυστυχήματα και περιστατικά, να μην χύνει κροκοδείλια δάκρυα, ούτε να διαταράσσει τεχνηέντως τη δημοκρατική διαδικασία μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, αλλά να εφαρμόσει εξαντλητικές ποινές στους δουλεμπόρους, να κλείσει τις λαθροΜΚΟ, να μην παρασημοφορεί – όπως θα έκανε, τους συνεργάτες τους, σε περίπτωση που δεν το είχα σταματήσει το 2021 – και να πάψει τις πολιτικές που προσκαλούν αυτούς τους ανθρώπους στις ευρωπαϊκές χώρες με αυτά τα αποτελέσματα τέτοιων δυστυχημάτων.»

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Πατριωτικού Συνασπισμού έγραψε στο Twitter:
«Θλιβόμαστε βαθύτατα για την απώλεια τόσων ανθρώπων. Εξοργιζόμαστε με τους διακινητές, τις εγκληματικές ΜΚΟ που δρουν ως συνεργοί τους, όπως και με τις πολιτικές που προσκαλούν παράνομους μετανάστες στις χώρες μας. Συγχαίρουμε τα σώματα ασφαλείας που υπερέβαλαν εαυτόν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Εντούτοις, δεν αναγνωρίζουμε το πένθος ως εθνικό. Το τραγικό δυστύχημα έλαβε χώρα εκτός ελληνικής επικράτειας με θύματα υπηκόους τρίτων χωρών. Κάθε Έλληνας αισθάνεται οδύνη και αγανάκτηση, όμως δεν πρόκειται για εθνικό πένθος. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θα εξακολουθήσει κανονικά το προεκλογικό του πρόγραμμα. Η συγκέντρωση την Παρασκευή 19:00 στο Βελλίδειο θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί. Αν πραγματικά θέλει να μην επαναληφθεί τίποτα παρόμοιο, το κράτος να κλείσει άμεσα τις λαθροΜΚΟ και να επιβάλει εξοντωτικές ποινές στους δουλεμπόρους και τους συνεργάτες τους. Όχι να χύνει κροκοδείλια δάκρυα, ούτε να διαταράσσει προσχηματικά τις δημοκρατικές διαδικασίες. Πένθος ναι, εθνικό όχι.»

https://twitter.com/emphietzoglou/status/1669238798515830790?s=20

patrida.info

Επικοινωνία
210 2241460
Ζαλοκώστα 5, Αθήνα 106 71
Copyright 2023 patrida.info