Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

9 Μαρτίου 2023

Ως Νεολαία ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για το πρόσφατο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Θέλουμε, επίσης, να ενώσουμε την οργή μας με τη βουβή οργή χιλιάδων συμπολιτών μας, νέων στην πλειονότητά τους, οι οποίοι κατέκλεισαν τις προηγούμενες ημέρες τις πλατείες. Πολλοί από εμάς παρευρεθήκαμε σιωπηλά, σεβόμενοι τη μνήμη των θυμάτων.

Καταγγέλλουμε μερίδα των συγκεντρωμένων, οι οποίοι αμαύρωσαν τις ειρηνικές συγκεντρώσεις, προκαλώντας επεισόδια. Οι «γνωστοί άγνωστοι» μπάχαλοι έδειξαν ακόμη μία φορά το σκοπό τους, που δεν είναι κανένας άλλος από τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Βρεθήκαμε εκεί, νέοι μεταξύ νέων που αγωνίζονται για να «τα βγάλουν πέρα», κάνοντας παράλληλα με τις σπουδές τους, μία και δύο δουλειές. Νέοι μεταξύ νέων, που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και προκειμένου να μην επιβαρύνουν οικονομικά την οικογένειά τους, χρησιμοποιούν το τρένο ως οικονομικότερο μέσο για τις μετακινήσεις τους, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται ούτε με αεροπλάνο, ούτε με δικό τους αυτοκίνητο. Νέοι μεταξύ νέων, που σκέφτονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.

Ωστόσο, μέσα στο ζόφο και τη μαυρίλα του θανάτου και της κοινωνικής παρακμής, μία ακτίδα φωτός χαράζει, από το υγειές κομμάτι της ελληνικής νεολαίας.

Ο Άγγελος και ο Ανδρέας, δύο παιδιά με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος, που με αυταπάρνηση και με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν δεκάδες νέους μέσα από τη φωτιά, καθώς και οι χιλιάδες ανώνυμοι νέοι άνθρωποι που έσπευσαν να δώσουν αίμα για τις ανάγκες των τραυματιών, αποτελούν πηγή έμπνευσης και ελπίδας για όλους μας. Ελπίδας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Τους ευχαριστούμε!

Κλείνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς επίσης, να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Είναι καθήκον όλων μας να μην αφήσουμε να ξεχαστεί αυτή η τραγωδία. Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης πρέπει να πέσει βαρύς.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

patrida.info

Επικοινωνία
210 2241460
Ζαλοκώστα 5, Αθήνα 106 71
Copyright 2023 patrida.info